tirsdag 13. oktober 2009

Endelig sol!


Her på nordvestlandet har vi hatt tidenes mest regnfulle høst. det har faktisk ikke regnet så mye på hundre år, og det sier sitt. Men i dag har vi hatt nydelig høstvær! Sol fra blå himmel, kald, skarp luft, og isskorpe på søledammene. Jeg og minstemann har hatt fridag, og har endelig fått være ute uten regnklær :)
Bålplassen vår har ikke vært i bruk i høst, men blir det flere finværsdager blir det pølse, pinnebrød og bålkaffe igjen. Kjekt med en bålplass i hagen.

Utsikten fra bålplassen er det ingenting å si på...
'

Vi bestemte oss for å rusle ned til vannet for å kaste stein, men på veg ned ble vi invitert inn til min gode venninne og nabo på lunch. Hun fødte en skjønn jente for 6 dager siden, og vi fikk tilbringe et par timer sammen med dem (i dag også!) *lykke*
Syrinhortensiaen blomstrer fortsatt
Lykkelige høner og ender fikk ut og lufte seg i finværet. Det ligger snø langt nedover fjellene nå, og det er tidlig på disse trakter.
Endene har følgende konkurranse seg i mellom: Førstemann til det mest gjørmete hullet i hagen!
Masse god mat under fuglebrettet
Hanefar passer alltid på flokken sin

Vesle HønePøne har misforstått årstiden, og ligger og ruger på et egg.. Egget har ligget i tre uker i disse dager, så vi får se om hun har greid å klekke frem kylling i kulda. Satte på varme i kyllingkassa i dag, slik at lille kylling ikke skal fryse dersom han kommer til verden i minusgrader.. :)Denne stemoren har heller ikke tenkt å gi seg..
Hverdagsliv i hønsegården. Høna Emil i front :)

Bading i isvann er svært forfriskende sies det... ;)


Til slutt noen regnvåte roser i nydelig solskinn. Dette ble et langt innlegg, men det var så mange bilder som måtte bli med.. Håper du likte dem også :)
Klem, Madeleine!

2 kommentarer:

Sylvia sa...

Likte innlegget ditt veldig godt, Madeleine! Herlige bilder! Håper på flere slike dager med sol og bålkaffe:)
Godt å se at høna Emil koser seg, og har det bra;)
Klem klem...

Bente sa...

Kjempe fine bilder du har tatt,lurt å forevige de fine dagene,har ikke vært så mange av dem i høst!
klem:)