torsdag 10. desember 2009

Julekalender og adventsgaverGaver er stas! Og selv om jeg i utgangspunktet synes det er litt jobb å handle og pakke inn 72 gaver til de tre små, så gir jeg meg ikke med det.... :) De siste årene har jeg og noen venninner byttet adventsgaver. Vi kjøper/lager en gave for hver søndag i advent, og så bytter vi. Superkoselig! Faktisk bedre enn å gi hverandre julegave. Gavene er ikke råflotte, (de skal ikke koste over 200 tilsammen), men veldig hyggelige, gjennomtenkte og koselige.  Fra Astrid fikk jeg i år en stor adventsgave i stedet for 4 små. (lurer på om du overskred 200 kronersregelen..?)
Jeg fikk denne flotte adventsstaken med plass til 24 lys. Veldig koselig å tenne et lys for hver dag. (det brenner visst et par lys for lite.. der ble jeg avslørt med gammelt bilde..;) Jeg skal vise frem flere adventsgavebilder etterhvert.
Har vært litt usikker på om jeg skulle vise frem denne kalenderen.. Hihi.. Vet ikke om den er så veldig bloggevennlig :) Dette er iallefall deler av mannens julekalender. 24 ulike sorter øl.
(Trenger jeg å si at han er veldig fornøyd?)  Her skal det prøvetestes øl og kåres en vinner :) Og jeg har foreløpig tilttelen verdens beste kone!
Disse kalenderene er definitivt mer bloggvennlige! :) Derfor kjører vi dem i stort format!
Mamma laget en slik til meg den første julen min i 1980. Den er slitt og en smule fillete nå, og ligger derfor på loftet for å unngå å bli helt ødelagt.. Mamma laget derfor en kalender hver til barna mine, og jeg får julestemning bare jeg kikker på dem :) Mamma brukte å pakke inn fyrstikkesker da jeg var liten, og i dem lå det alltid noe spennende. Jeg og brødrene mine åpnet en eske en dag hver, og de andre dagene hadde vi sjokoladekalender.  Etterhvert som vi ble større ble det slutt på fyrstikkeskene, og det gikk mye i fox og kinderegg tror jeg :) 
Grunnen til at det kun er avbildet to kalendere, er fordi Hedvig hadde et stooooort ønske om littlest pet shop kalender. ( i likhet med alle andre 8-årige jenter?)

Vi storkoser oss i adventstiden, og dagene flyr avgårde. Snart er det jul!

18 kommentarer:

Livet i Fattighuset sa...

Nydelig lysestake!! Og helt på sin plass med litt ølblogging. Moro å lese, synes jeg. Fortsatt god advent ønskes dere herfra.

Marie

Martes atelie` sa...

Hi hi...likte alle kalenderene jeg. Noe for enhver smak!

MonjaHelene sa...

Så koselig innlegg!:)
Fin idè det med å bytte adventsgave.Den lysestaken var knallfin.
Og den ølkalenderen ,den var jo knall-kul!Jeg skal prøve å få tittelen som verdens beste kone til neste advent;)Det der var et supert tips:-D
Søte kalendere din mor hadde laget.
Tiden går så utrolig fort mot jul synes jeg .2 uker igjen til juleaften....:-S Jeg har så vidt begynt med alt som seg hør og bør gjøres på denne tiden...
Kommer nok imål til slutt;)
Ha en fortsatt fin adventstid !:)
Klem fra meg

Forever Love sa...

For en god ide og en nydelig lysestake!

Ha en fin dag!

Klem Tonje

Emmas utsikt sa...

Den lysestaken var bare nydelig. Jeg vurderte og lage ølkalender til min Kjære, men så gav jeg blaffen. Han lager jo ikke kalender til meg liksom... ;) litt sliten om dagen...

Emma

Christine C sa...

Så god ide å gi hverandre adventsgaver ~ lysestaken du fikk var jo nydelig :)
Tror samboeren min også hadde blitt veldig fornøyd med en ølkalender, hehe, for ikke å si helt i ekstase.
Ha en fin desemberdag!

Arneberg sa...

Her var det mange gode tips til adventsgaver og kalender! :-)Likte veldig godt den til mannen i huset....den skal jeg ta med meg videre!Ha en fin dag :-O Hilsen Mona

Bless by Tone sa...

For noen fine kalendere du har - og tror nok absolutt du får tittelen som tidenes beste kone :)Det fortjener du, så kreativt

Kjersti sa...

God idè!
Og at jeg ikke tenkte på det med øl til min kjære... Det må bli neste år :)
God torsdag!!!

beate sa...

Hei verdens beste kone! skjønner godt at du har fått den tittelen ja. 24 typer øl er jo helt genialt.

så nydelig den lysestaken er!

ønsker deg en fin dag
klem Beate

Astrid Hemsydd sa...

Flotte kalendre! Synes ølkalenderen er en slager, jeg har også laget det til min mann et år. Koselig med venninne-adventsgaver da!

Unknown sa...

Herlige julebilder...vi har også en Tuborgkalender her i huset.
Klem....Ellen

Made by Molla sa...

Tenker det sitter mange misunnelige karer rundt omkring ja, du setter standarden for oss andre;) Likte veldig godt lysestaken med 24 lys, det var en fin adventsgave! Kos deg videre i adventstiden. Vi sees kanskje før jul?

FlorasFrue sa...

Oj, skal si du har gitt mannen årets kalender :) Min ønsker seg det samme, men jeg har aldri kommet så langt *grem*.
Lurt å bytte gavekalender med venninner, så spennende - og den ene store var kjempesøt :)Masse herlige bilder og fin blogg, jeg legger meg som følger.
God helg til deg:)
Kjersti

LIVS LYST sa...

Tusen takk for en skjønn kommentar fra deg inne i min blogg! Den var litt ekstra den ;O)
Og veldig skjønn den lysestaken du viser her med 24 lys. Så herlig. Jeg bruker å tenne alle mine 4 med det samme jeg. Har liksom ikke tålmodighet til å vente.... Men med denne kunne jeg i alle fall tent et hver dag!!!

Hilsen Liv ;O)

Anonym sa...

Ble ølkalender på Jan Terje å ja..=) Sikkert like lykkelig som Are er.. Aldri sett noen være så glad for å komme hjem fra jobb jeg=) Eneste nedturen er at øllukt ikke er den lukta jeg tåler best for tiden, men man får jo bare ofre seg litt i jula vettu..
Kose dere masse

Stine

silje-sin sa...

For et nydelig innlegg! Og for en flott gave du har fått, så koselig med et lys hver dag! Herlige nissekalendere også! Ungene mine har ikke ordentlige adventskalendere enda, men jeg håper de er på plass til neste år! Hedvig er et nydelig navn! Kan jeg spørre hva de andre barna dine heter også? Syns det er så gøy med barnenavn:) Ønsker dere alle en strålende helg! klem fra silje.

Karen Sofie sa...

Ja, den julekalenderen kommer fram hvert år! Vet at det er jul når den kommer opp på veggen :) du har en kjempe fin blogg, madeleine, og håper dere har hatt en strålende jul :) klem