søndag 27. september 2009

Søndagskos



I formiddag hadde vi koselig kaffebesøk.
Alltid kjekt med gjester! :)
I den forbindelse severte jeg kanelboller fra fryseren, bakt på en oppskrift som alltid blir vellykket. Jeg bruker den samme grunnoppskriften til all søt gjærbakst.

Madeleine sine boller: ca 40 stykker
1500 gram mel
1 liter melk
200 gram smør
3 dl sukker
2 pakker tørrgjær
evt 1 ts kardemomme.

Smelt smøret og bland med melken, slik at væsken blir fingervarm.
Eltes godt sammen med mel, sukker og gjær.
Deigen blir veldig klissete, og det skal den være. La den heve under plast og kjøkkenhåndkle til dobbel størrelse.

Trill ut deigen til boller, skolebrød, kanelsnurrer, aniskringler (tilsett to pakker anisfrø i deigen), horn, eller det du måtte ønske.

heves på brett under plast i ca 30 minutter.
Stekes på 230 grader i ca 10 minutter.

Denne gangen eksperimenterte jeg med vaniljekrem og eplebiter i kanelbollene. Mmmmmm....

I morgen kommer bilder av mannens nysnekrede kjøkkenhylle!

Ha en god natt!

1 kommentar:

Sylvia sa...

Kanelbollene såg veldig lekre ut, og de smakte fortreffelig!!!
Skal definitivt prøve meg på denne oppskriften med vaniljekrem og eplebiter:)

Gleder meg til å se kjøkkenhylla!

God natt til deg også!