tirsdag 23. mars 2010

Vår i luften

 Etter en veldig lang vinter ser det endelig ut til at våren er i anmarsj. De siste dagene har vært preget av sol og vårtegn, og det liker vi :)



Snøklokkene spirer i bedet, og litt rundt omkring ellers også. I fjor delte jeg dem etter blomstringen, og satte ned de små løkene både her og der. Snøklokkene dobler seg visst i antall hvert år, men begrenses av plasmangel. Så hvis en deler dem, så sprer de seg raskere. Og snøklokker som titter opp både her og der, er er herlig tegn på lysere tider.




Hønene våre er ikke så begeistret for dårlig vær, snø og mørketid, men nå som sola titter frem, kommer de tuslende ut de også.






Her er to av de svenske Ol-luene jeg heklet for et par uker siden. Oppskriften finner du inne hos "Noe på hjertet"





Et annet sikkert vårtegn hos oss er fotball, hoppetau og trampoline =)
(Hedvig har også OL-lue på seg)





Til slutt må jeg vel tilføye at i skrivende stund snør det utenfor vinduet....

Ha en fortsatt fin uke!

lørdag 6. mars 2010

Grønt er skjønt!



I den nye settekassa mi er det en fin lys grønn farge. Jeg tror den fargen ligger an til å bli en kjøkkenfavoritt. Da jeg var på Fretex for noen uker siden fant jeg et emaljebrett i samme farge :)


Brettet kostet 50 kroner, men jeg gikk likevel fra det den første dagen. Jeg var på stoffjakt, og siden utvalget på fine retrostoffer var dårlig gikk jeg derifra uten  kjøpe noe.

 (Jeg prøver å la være å kjøpe alle fine ting jeg dumper over... Du vet.. en hundrings her og to hundre der.. og så kommer en hjem med ting som er fine, men som en egentlig hadde greid seg veldig godt uten...  Det er jo mye bedre å droppe alle småkjøpene og heller kjøpe noe en virkelig ønsker seg og trenger. Så her er det skjerpings! Til og med koppekjøpene kommer til å bli mer gjennomtenkte fra nå av ;)


Men jeg greide altså ikke å glemme dette brettet (som egentlig er så stygt at det er fint...:)
På neste bytur måtte jeg derfor kikke innom fretex for å se om det fortsatt var der, og det var det  :)
Nå vil jeg ha litt mer grønt på kjøkkenet, og planen er å male noen av stolene eller krakkene mine i denne fargen. Men først skal hele kjøkkenmøblementet byttes ut, og mannen skal lage det nye kjøkkenbordet. Gleder meg til å se resultatet! Stolene har jeg tenkt ta litt herifra og derifra, og håper å få mange ulike gamle pinnestoler og krakker.

Som nevnt i forrige innlegg skulle jeg begynne å hekle de svenske OL-luene, og siden torsdag ettermiddag har jeg heklet 4 stykker :) Bilder kommer...

Ha en fortsatt fin helg!
(selv har jeg arbeidshelg, og sto opp for et par timer siden. Nå skal vi på skitur, før jeg skal hjem og ordne meg på en ny nattevakt)

torsdag 4. mars 2010

Min überkule nye kjøkkenklokke


Da min gamle, (og ganske fine) klokke fra Coop'en sluttet å virke, ble det litt mer travelt på morgenkvisten her. Den bittelille klokka på stekovnen var lett å overse, og vips var tiden kommet for at barna burde ha gått på skolebussen...
Jakten på ny klokke startet, og siden coop'en hadde sluttet å selge den jeg hadde, og de andre fine jeg fant kostet slik omtrent mellom 1000 og 2000 kroner, ble kjøpet utsatt.
Men en dag jeg og veslesnuppa var på Moldetur, hadde vi hellet med oss :)  Inne på en av mine favorittbutikker: O.E Strande, fant Hedvig denne skjønne klokka!  
( fra Dixie?, de med de kule boksene, vet du)


Veldig praktisk når barna vet hva mor liker ;)
Nå vurderer jeg en kjapp liten Molde-tur til.. Inne på Noe på hjertet, fant jeg oppskrift på den svenske OL-lua. Knallfin! Så nå trenger jeg Eskimo-garn. Jeg strikket 4 luer forrige uke, og er i full gang med et nytt babyteppe, men en bør vel ha flere prosjekt på en gang? :)

Ønsker deg en flott torsdag!