tirsdag 22. desember 2009

Julegaver


Tiden flyr, og snart er det jul :)
Den siste uken har vært preget av juleforberedelser og jobb, så det har vært liten tid til blogging. Litt baking, vasking, julegaveinnkjøp og førjulskos må til, og da rekker man ikke så mye annet :)


Jeg er ikke så veldig glad i å bake småkaker, men lefse og masse julegodteri har jeg fått laget. Og det er jo det som er best også ;)



Jeg baker alltid veldig store porsjoner, og det meste gir jeg bort. (folk blir jo såå glade for litt lefse...)
I går var vi på førjulsbesøk hos min bestefar, og med oss hadde vi kurv med hjemmelaget mat.
(jepp! jeg følte meg litt som rødhette)
Vi fant ut at vi har laget litt av hvert de siste månedene, og bestefar fikk: fjellørret i glass med løk og julekrydder, stikkelsbærsyltetøy, tørrvafler, brente mandler, hjemmebrygget øl,spekemat og to sorter lefse. (vi tar ikke over gården før neste år, men føler oss litt bondske, ja!)
Og mens vi er inne på bondetemaet...


Disse skjønne små kyllingene kom ut fra eggene sine forrige uke. Tre stk høner har blingset på årstiden og ruget ut 25 kyllinger.. Kyllingene vokser og trives til tross for sju minus utendørs.. =)
Jeg lurer på hvor mange de har tenkt å ruge ut til våren.... hehe!
Noen som vil ha kyllinger? =)

En førjulsklem til dere alle!

lørdag 12. desember 2009

Pepperkakebaker


Et pepperkakehus har det blitt hos oss også. Et ferdighus fra Rema riktignok, men pyntingen har barna stått for. Helt alene :)  Elefanten som står foran huset et mitt verk ;)
Lillebror Tobias var smart da han pyntet huset, og stappet pipa full av seigmenn, slik at han kunne ha dem lett tilgjengelig fremover i adventstida. Han ble imidlertid avslørt av storesøster, som fylte pipa med melisglasur for å hindre lillebror i å stikke av med pynten.... Hehe..


Lillebror er ikke den som gir seg så lett....


" Jeg kan godt spise noe annet, jeg..."



Det gikk hardt utover juletreet... :)
Nå er det forøvrig helt borte...

Ønsker deg en god førjulshelg!

torsdag 10. desember 2009

Julekalender og adventsgaver



Gaver er stas! Og selv om jeg i utgangspunktet synes det er litt jobb å handle og pakke inn 72 gaver til de tre små, så gir jeg meg ikke med det.... :) De siste årene har jeg og noen venninner byttet adventsgaver. Vi kjøper/lager en gave for hver søndag i advent, og så bytter vi. Superkoselig! Faktisk bedre enn å gi hverandre julegave. Gavene er ikke råflotte, (de skal ikke koste over 200 tilsammen), men veldig hyggelige, gjennomtenkte og koselige.  



Fra Astrid fikk jeg i år en stor adventsgave i stedet for 4 små. (lurer på om du overskred 200 kronersregelen..?)
Jeg fikk denne flotte adventsstaken med plass til 24 lys. Veldig koselig å tenne et lys for hver dag. (det brenner visst et par lys for lite.. der ble jeg avslørt med gammelt bilde..;) Jeg skal vise frem flere adventsgavebilder etterhvert.




Har vært litt usikker på om jeg skulle vise frem denne kalenderen.. Hihi.. Vet ikke om den er så veldig bloggevennlig :) Dette er iallefall deler av mannens julekalender. 24 ulike sorter øl.
(Trenger jeg å si at han er veldig fornøyd?)  Her skal det prøvetestes øl og kåres en vinner :) Og jeg har foreløpig tilttelen verdens beste kone!




Disse kalenderene er definitivt mer bloggvennlige! :) Derfor kjører vi dem i stort format!
Mamma laget en slik til meg den første julen min i 1980. Den er slitt og en smule fillete nå, og ligger derfor på loftet for å unngå å bli helt ødelagt.. Mamma laget derfor en kalender hver til barna mine, og jeg får julestemning bare jeg kikker på dem :) Mamma brukte å pakke inn fyrstikkesker da jeg var liten, og i dem lå det alltid noe spennende. Jeg og brødrene mine åpnet en eske en dag hver, og de andre dagene hadde vi sjokoladekalender.  Etterhvert som vi ble større ble det slutt på fyrstikkeskene, og det gikk mye i fox og kinderegg tror jeg :) 
Grunnen til at det kun er avbildet to kalendere, er fordi Hedvig hadde et stooooort ønske om littlest pet shop kalender. ( i likhet med alle andre 8-årige jenter?)

Vi storkoser oss i adventstiden, og dagene flyr avgårde. Snart er det jul!

lørdag 5. desember 2009

Rolige dager



I helgen koser vi oss med rolige dager. I dag har vi puslet hjemme, mens morgendagen blir den store pepperkakebakedagen.
 koselig.

Håper du har en fin helg også!

fredag 4. desember 2009

Jul i kjøkkenhylla



Jul må det være i kjøkkenhylla også!
(og, ja... jeg vet at jeg har vist den frem maaange ganger nå.. ;)

Ønsker dere en god helg! Selv skal jeg på vennejulebord i kveld.

onsdag 2. desember 2009

Det lukter jul..



Appelsiner med nellikspiker i må vel være en av de beste juleduftene som finnes...?
I fjor laget jeg og veslemor nellikappelsiner som vanlig. Det eneste vi gjorde annerledes, var at vi fyllte hele appelsinen med nellik, tett i tett i tett.. Det går noen pakker med nellikspiker per appelsin, og fingertuppene blir såre, men fordelen er at appelsinen tørker helt inn, slik at du kan
bruke den år etter år.



Vi pakket bort appelsinene sammen med adventspynten, og når vi åpnet boksen i helga, luktet det deilig av appelsiner og nellik av alt innholdet. Mmmmm..
Og de dufter faktisk fortsatt.
Tips for å unngå såre fingre under prosessen, er å stikke hull i appelsinen med en litt grov nål før du setter inn spikerne.

Til slutt må jeg bare vise dere en fantastisk kake lillebror fikk av sin snille fadder, Ann Lilly, til
 tre-års feiringen sin i helgen



En sjørøverskute med selveste Sabeltann ombord! Dette var virkelig lykke for en tre år gammel sjørøver! :) Takk snille Ann Lilly!

Ønsker dere en fortsatt fin adventsuke!