søndag 29. november 2009

Første søndag i advent



I går ble kassen med adventspynt hentet ned fra loftet, og det ble stellet, stullet og pyntet.Ungene husket godt hvor den og denne var plassert i fjor, og året før det, og året før det....,så alt kom på sin faste plass :)



En mosegrodd grein har fått plass i taket. Jeg hadde egentlig planer om en lyslenke i denne, men det blir kanskje litt mye, med tanke på den gedigne julestjerna i vinduet...?
(julestjerna er 1 meter i diameter:)




Jeg tenkte en stund på å kjøre fargerik jul i år, med julekuler i all verdens farger fra house doctor, og julestæsj i retrostoff og kule mønster. Jeg landet etterhvert på en jul i hvit og natur, i år som i fjor og året før osv osv. Når alt kommer til alt handler jo julen om tradisjoner, og da er det kjekt med den kjente, kjære julepynten .
Litt røde ruter skal det også bli nærmere jul. Jeg har kjøpt inn litt stoffer som skal bli til putetrekk og julehjerter.




Hjortegeviret er fra en hjort pappa har skutt, og det har ligget i boden et år eller to. Nå er det kommet opp på veggen som en del av julepynten, og så får vi se om det kanskje får henge oppe etter jul også :)
Mangelen på snø utenfor vinduene avslører at bildene er tatt i går. Nå har vi et 10 cm tykt teppe med nysnø utenfor. Kjelkene er tatt frem, og en snømann står foran huset.
Det kan man kalle en koselig start på adventstiden :)

Ønsker deg en strålende adventstid!


onsdag 25. november 2009

Ro ro til fiskeskjær



En av lillebror sine bursdagsgaver var dette skjønne fiskespillet i tre, kjøpt fra Bo med barn. Spillet har vært flittig brukt, både av små og store barn.




"Mamma sjå, i har fått en peks! "



Jeg sikret meg tre spill da jeg bestilte. Det andre fikk søte Andrea som feiret 2-års dagen sin i dag, og det tredje spillet blir en julegave =)




Ha en fortsatt fin uke!

søndag 22. november 2009

Årets første hjemmelagde julegodteri



Siden jeg har startet med prøvepynting, er ikke veien lang til litt prøvebaking og prøvesmaking.. Jeg lager sjelden småkaker til jul, men heller  litt gjærbakst, lefse og julegodteri. Kakemenn og pepperkaker sammen med barna blir det selvfølgelig også... I dag forsøkte jeg meg på hjemmelaget fruktnøtt. Halvparten ble spist umiddelbart spist av mannen, mens resten ble spist under rapporten på seinvakt =)



Jeg smeltet 200 gram kokesjokolade over vannbad, og hakket opp ca 3 dl tørket frukt og nøtter. (Jeg brukte hasselnøtter, tørket aprikos, tørket jordbær, og rosiner)



Frukt, nøtter og sjokolade røres sammen. Røren plasseres med teskje på et brett, og settes kaldt en liten stund.




Serveres i en ny skål kjøpt på Åhlens
 til mann og gode kolleger =)
Høst deretter masse skryt, og lag en ny,
større porsjon til jul. Hihi!
Dette var superkjapt å lage, og smakte veldig godt.

Ønsker dere alle en flott ny uke!
(Nå er det bare en uke til første søndag i advent. Hurra!!)

onsdag 18. november 2009

Prøvepynting til jul ;)


Jeg har ikke begynt å pynte til jul enda, jeg bare prøvepynter litt.... ;)
Naturmaterialer er så fint, spesielt på denne årstiden når en gjerne vil ha det litt lunt, varmt og koselig. Kongler, mose og kvister skal inn til jul, men foreløpig har jeg bare plukket kongler.
Har planer om å bytte ut julens trollhassel med digre mosegrodde bjørkegreiner. Tror det kan bli ganske fint. Jeg må bare komme meg opp i skogen mens det er dagslys, så skal det nok ordne seg.



Dette fine julehjertet ble også kjøpt i Sunndalen i helga. Hjerter er vel også lov før jul? =) For ordens skyld har jeg snudd hjertet slik at "God jul" teksten er skjult en stund til.. Jeg har planer om å sy noen julehjerter selv også, men jeg må finne noen fine julestoffer først.



I dag har vi feiret lillebror som ble tre år i dag! Han er influensasyk, så feiringen har begrenset seg litt. Vi bakte sjokoladekake i formiddag, og mormor og bestefar trosset smittefare og kom på kaffe og kake. Selskap med storfamilien, faddere og venner tar vi neste uke når skatten er frisk igjen.

Hadet bra, folkens! Håper dere er friske og raske =)

tirsdag 17. november 2009

Hausthandel og morgenstund på kjøkkenet


Tiden flyr, og vips var det gått en hel uke siden forrige innlegg! Her har det gått i ett med jobb, syke barn, og julebordstur til Oppdal. Fordelen er at jeg har mye å vise frem denne uka, og jeg kan begynne med verdens søteste nålepute..
Forrige uke bestilte jeg varer fra Haust, og etter et par dager kom de i postkassa mi =)
Jeg falt pladask for de nydelige nåleputene hennes, og var heldig som fikk sikret meg en. Den er skjønn!

Jeg vet ikke om jeg greier å stikke nåler i den, for å si det slik ;)
Pakken var nydelig innpakket med skjønne merkelapper og stempel. Jeg kjøpte en julegave også, i tillegg til et handlenett. På kjøpet fikk jeg en skjønn liten duftpose med lavendel. Takk for handelen Haust!


(Handleposen jeg kjøpte av Haust ser du et glimt av på veggen bak Embla)
Som dere ser av bildet nedenfor er det kø foran matfatet på morgenen. Embla vil gjerne smake litt på kattematen, men det er pus som er sjef, så hun ligger tålmodig og håper på at det skal bli igjen en liten rest i skåla. Når det endelig er hennes tur snuser hun litt på maten og husker at det egentlig er hundemat hun liker best.. Det er en kresen hundefrøken vi har med å gjøre her.


I helgen var vi som sagt på Oppdal på julebord, og på vei dit var vi innom en nydelig interiørbutikk og kafe i Sunndal. (Jeg tror den heter kammerset..) Jeg kjøpte blant annet eggekurven som står oppe på ovnen. De hadde sååååå mye fint der, og jeg kjøpte flere ting som jeg kommer til å vise frem senere.
De fine gamle kakeboksene, som også står oppe på ovnen, har jeg fått av en god venn, Pål Inge. Takk Pål Inge!! =)

Til slutt vil jeg takke for alle de skjønne kommentarene jeg får! Tusen takk!!
Veldig hyggelig at dere uten blogg også skriver, selv om jeg ikke får skrevet tilbake til dere.

Ønsker dere alle en riktig fin dag og kveld!

Klem, Madeleine

tirsdag 10. november 2009

Bålplass i hagen


Det er så herlig med kaldt og klart høstvær. Hos oss er sola borte nå, og den skinner ikke på huset vårt igjen før i februar. Dagene er kalde, og det har lagt seg is på vannet som befinner seg nedenfor huset vårt. I helgen tente vi bål i den store malmgryta vår, og lillebror gledet seg stort over å få grille pølse igjen.

 
Bålplassen laget vi i vår av en gammel malmgryte vi fant på stabburet, en stor rist vi kuttet til med vinkelsliper, noen steinheller fra skogen, og tre digre tømmerstokker som vi bruker til benker.
 Bålplassen har vært i flittig bruk hele våren og sommeren. Jeg gleder meg til å bruke plassen i vinter, og ser klart og tydelig for meg lykter og fakler, skinnfeller, bål, og glade barn på ski og kjelke =)

Ønsker deg en fin ettermiddag og kveld! =)

lørdag 7. november 2009

Lørdagskos og utfordring


Vi har hatt en rolig start på dagen, med innelek, film og kos. Om en liten stund skal vi ut på tur, før minstemann skal ha blunden sin.
Jeg har et lite sjokoladetips i dag :) Hell gårsdagens sjokoladerester i en kopp (er du som meg, så er det bare bittelitt igjen) Hell over melk, og sett i mikroen i to minutter. Rør i rundt og tilsett marshmallows, krem el vaniljeis.. mmmm.. Å erstatte halvparten av melken med kaffe er også godt :)
Jeg laget hvit kakao her en dag, men er usikker på om jeg anbefaler det videre.. Jeg smeltet to plater hvit kokesjokolade, og tilsatte en liter melk. Det ble veeeldig søtt, så jeg anbefaler halv mengde sjokolade for den som vil forsøke :)


Jeg har fått en utfordring fra Martes atelie. Jeg hiver meg i rundt og forsøker å svare :)

Skriv tre ting du husker som om det var i går:
- Fødslene til mine tre barn. Alle fødslene var ulike, og de skjønne barna som kom til verden viste sin personlighet fra første stund.
- Den 17. mars 1987 møtte jeg min venninne Camilla. Vi var sju år, det var masse snø og vi møttes i et veikryss med hver vår spark. Vi ble bestevenninner umiddelbart, og møttes daglig de neste 13 årene. Vi møtes sjeldnere nå, men når vi treffes skal en ikke tro vi har vært borte fra hverandre en dag.
-Den dagen/natten vi flyttet inn i huset vårt etter halvannet år med bygging. Vi bygde huset selv, og det var ubeskrivelig kjekt å kunne flytte inn. Den samme dagen var mannen en "svipptur" i Tromsø og hentet hvalpen vår, så lykken var temmelig fullkommen da natten kom og alle var samlet i huset.Trøtte barn på 6 og 4 strålte av glede over nye rom, god plass og verdens skjønneste vesle Embla.

Skriv tre ting du misliker:
- Å være sulten
-Jogging! Det høres godt ut å løpe langs veien, el i skogen, med musikk på øret, og kroppen i fri flyt, uten tanker i hodet.. MEN.. det er ikke noe for meg.. en rask gåtur er greit, men jogging er uaktuelt.
-Fullstappet timeplan. Det verste jeg vet er å løpe mellom jobb, barnehage og sfo, til rask middag og div organisert aktivitet, for så å skynde oss hjem til lekser og mat, før alle må skynde seg i seng fordi vi skal så tidlig opp.. Jeg vil ha ro til å gjøre det jeg og familien vil, når vi vil. Ikke når klokka sier vi skal..
Barna mine er selvfølgelig med på de aktivitetene de har valgt, og jeg synes det er kjekt å følge dem opp, men selv prioriterer jeg ikke organiserte aktiviteter . Jeg jobber også i redusert stilling, for nettopp å få mer ro hjemme. Jeg sier ikke at dette er riktig for alle, men for meg er det det :)

Skriv tre ting du liker:
-Årstider! jeg eeelsker årstider! Alle sammen! Tenk så heldige vi er som bor i et land med så stor svingninger i natur og vær. Jeg gleder meg alltid til neste årstid, og hver har sin sjarm.
-Sjokolade!
-Å lære noe nytt. Akkurat nå lærer jeg å sy, og det er så kjekt :)

Skriv tre fine bloggere du er innom ofte:
-Den gode feen. Min favoritt gjennom flere år. Nydelige bilder, først ut med det siste, og en herlig miks av interiør og hverdag.
-Mi-Rachel. En skjønn bloggedame som alltid skriver hyggelige kommentarer. Hun tar de nydeligste bilder.
-Silje-sin Koselige bilder fra et veldig pent hus.
Ellers leser jeg alle på rollen min når de oppdaterer, + de jeg kommer over på NIB og Norske hageblogger.

Skriv tre sanger du hører mye på for tiden:
Hmm... Jeg hører mest på radio, og da tar jeg det jeg får der.  Men jeg har hørt på Floden med Bjørn Eidsvåg og Elvira Nikolaisen minst 4 ganger de siste dagene ;)
Ellers hører jeg veeeeldig mye kaptein Sabeltann og High school musical..

Skriv tre tv-programmer du følger med på:
Jeg jobber så mye kveld, at det er litt vanskelig å følge med på tv-serier, men jeg forsøker å få med meg:
- Greys anatomy
-Nytt på nytt
-Skavlan

Utfordre tre fine bloggere:
Jeg utfordrer:


onsdag 4. november 2009

Egg og slikt..


Kyllingene vi kjøpte i vår har begynt å verpe, så nå har vi en overflod av bittesmå dverghøneegg :)
Ikke de mest praktiske eggene akkurat. Jeg må sikkert bruke minst 12 i vaffelrøra. Lillebror synes det er kjempestas å hente egne egg, og vil gjerne holde dem og bære rundt på dem lenge etter at vi har kommet inn. Speileggene blir knallsøte, og har akkurat passe størrelse for en gutt på to. Hvis vi koker dem, blir hvert enkelt egg en liten munnfull til lillebror.
Jeg tror jeg må skaffe meg et par skikkelige verpehøner i tillegg neste år... :)



Ha en fin dag!

mandag 2. november 2009

Grove rundstykker og "nugattikake"



Lillebror er fortsatt syk, derfor ble det hjemmedag på oss i dag. Vi har bakt rundstykker, hatt lunchbesøk av en god venninne av meg, og ellers sett masse Noddy..



I tillegg til rundstykkene laget vi denne "kaken". Det er egentlig Hedvig sin spesialitet, men vi gjorde et forsøk mens hun var på skolen i dag ;) Oppskriften er som følger: Ta en passe stor klump av rundstykke-/brøddeigen, og trill ut til en tykk pølse. Klem denne flat og smør på nugatti. Dryss hakkede nøtter over. (søster bruker bananbiter også, men så avanserte var ikke vi i dag:) Rull sammen til en diger "kanelsnurr". Stekes til den er ferdig. Veldig godt, og en passende lunchdessert på en mandag!



I dag kom også en etterlengtet pakke med stoff fra Japan. Vittig at pakken fra Stoff og Stil som ble bestilt samtidig, trenger lengre tid ;) 

    
            
Dette stoffet må jo være det ultimate bloggerstoffet! Her er det både bambi, ugler, sopper, fugler og babusjkaer. hehe!



Vi snakkes!

søndag 1. november 2009

Søndagskveld på kjøkkenet




Nå er arbeidshelgen min snart over. Etter tidligvakt i morgen har jeg fri til onsdag ettermiddag. Skal bli kjekt å pusle rundt sammen med ungene, uten så mange andre planer. Jeg viser et par bilder fra kjøkkenet mitt i kveld. Dårlig fotolys på ettermiddagen nå, men bilder ble det likevel.



Jeg håper du har hatt en fin helg! Nå skal jeg ta en kjapp bloggerunde før vi får koselig vennebesøk.

Klem, Madeleine